Protokoll, etikett, illem, viselkedéskultúra

Protocol International

Protocol International

Zászlóprotokoll

II. rész

2015. január 11. - Ferencz Hajnal

Ezt a témát nem tudom megunni. Sajnos Magyarország kellő mennyiségű példát szolgáltat arra, hogy írni is tudjak róla.

Nem kell a vexillológia tudorának lenni ahhoz, hogy tudatában legyünk annak: egy ország, egy nemzet szimbólumát, a zászlót, illik becsben tartani, tisztelettel bánni vele. Ha ránézünk egy emberre, talán a kontinenst, ahonnan érkezett, még be tudjuk azonosítani, de nem biztos, hogy meg tudjuk mondani, melyik országból származik. Azonban, ha ránézünk egy ország zászlójára, azonnal nyilvánvalóvá válik, honnan „származik”. Csak utána jut eszünkbe a fővárosa, népe és talán egy-két adat is róla. Így hát, tessék tisztelni ezt a nemzeti szimbólumot, amely minden népnek nagyon fontos. Például nem illik ráírni a zászlóra:

photo_2014_06_03_13_30_50_1__1.jpg

Nem is tudom meghatározni, hogy milyen zászlóról van szó, mert nincs olyan ország, amely lobogójának színei a képen látható módon rendeződnek el; ráadásul a neon zöld színt sem alkalmazzák nemzeti szimbólumok esetében. Feltételezem, olasz akar lenni, mivel egy olasz étterem használja dekorációként, de akkor annak függőleges tartásban így kellene kinéznie:

olasz.jpg

A tavaly május elsejei hétvégét a Balatonon töltöttük. Az még rendben van, hogy egy balatoni étterem nem tart nyitva a még májusban is tartó téli időszakban, de ennek a szakadt zászló-foszlánynak háborús övezeti hangulata van.

zaszlo.jpg

Dekorálás zászlóval? Ez biztosan valami vicc.

photo_2014_06_01_15_34_15.jpg

 Magyar címer "O" betű helyett:

img_5342.jpg

Katy Perry ruhája viszont kritikán aluli, hab a tortán, hogy még tiszteleg is. Brávó! Fiatalok bálványa, és még törvényt is sért, mert azt még nem is említettem, hogy az Amerikai Egyesült Államok szövetségi törvényének § 8. (d) bekezdése kimondja, hogy az Amerikai Egyesült Államok zászlaját nem lehet ruházatként, ágyneműként vagy függönyként használni.

unknown.jpeg

Végezetül pedig egy kis humoros videó a zászlókról:

 www.protocolinternational.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://protocolinternational.blog.hu/api/trackback/id/tr367062781
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása