Protokoll, etikett, illem, viselkedéskultúra

Protocol International

Protocol International

Királyi protokoll

2015. január 11. - Ferencz Hajnal

Sikerült megint megsérteni a királyi protokollt. A kulturális különbségek és viselkedéskultúra azt eredményezi, hogy ami az egyik embernek természetes, az a másiknak főben járó bűn. „A királynő protokollja” c. cikkben már érintőlegesen beszéltem a monarchia protokolláris szabályairól. Feltételezem, LeBron James-t nem világosították fel előzetesen arról, hogy ne karolja át Ő királyi felségét Katalin, Cambridge hercegnéjét, még egy fénykép erejéig sem. Gondolom, a királyi protokollfőnököt a víz is kiverte.

imagesb1hl97cc.jpg

King James, Ő királyi felsége Vilmos herceggel és Ő királyi felsége Katalin hercegnével néhány héttel ezelőtt találkozott a Cleveland Cavaliers és Brooklyn Nets NBA kosárlabda meccset követően. Mindezt persze lehet tovább tetőzni, ugyanis sikerült kellően lezserül öltöznie. Értem én, hogy szponzorok, meg kosármez, meg ilyenek, no de azért mégiscsak a leendő angol királyról és királynéról beszélünk. Az ajándék egyébként kedves gesztus volt. Ő királyi felsége György herceg egy kis Cleveland mezt kapott 1-es számmal és „George” felirattal, szülei pedig egy „Cambridge” feliratút a 7. számmal. A történet még nem ért itt véget.

New York-ban egy harlemi otthonban járt Ő királyi felsége Katalin hercegné, ahol ajándékokat csomagolt hátrányos helyzetű kisgyerekek számára. Ilyenkor, aki csak a közelébe kerül, szíve vágya, hogy két szót válthasson vele. Hasonló egyedülálló lehetőségnek gondolta egy amerikai hölgy is az alkalmat, amikor is a „Keep wrapping” („Folytassa a csomagolást!”) mondat hagyta el a száját… A hercegné reakciója:

23e2bfc600000578-2870444-image-m-10_1418322290191.jpg

www.protocolinternational.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://protocolinternational.blog.hu/api/trackback/id/tr917063005
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása